Сирний сир з йогурту

СКЛАДОВІ
натуральний йогурт (10% жирність)
сіль – 1 ч.л. на 1 кг йогурту

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ
Складність
ЛЕГКИЙ

Приготування
– Сито або друшляк відповідного розміру поставити в глибокий посуд і викласти складеною в кілька шарів марлею (абсолютно чистою, зрозуміло).
— Викласти в марлю перемішаний із сіллю йогурт.
— Краї марлі підняти й повернути мішечком.
— Покласти зверху тарілочку з вантажем та поставити всю цю «конструкцію» в холодильник на кілька днів. Іноді зливаємо сироватку, яку, до речі, також можна використовувати. У тісто для млинців, наприклад.
В оригінальному рецепті пропонувалося відстоювати йогурт 5! днів, але без вантажу. У мене за 2 дні під вантажем (гірка 2,5 кг) вийшла вся сироватка.
Отже, вся сироватка вийшла — сирний сир готовий! У рецепті пропонувалося зробити з нього такі кульки і «замаринувати» їх в оливковій олії з додаванням різних спецій.

Кульки катаємо чистими руками, змащеними оливковою олією і складаємо у потрібну баночку. Окремо змішуємо оливкову олію з Вашими улюбленими спеціями, заливаємо нею кульки і даємо настоятися кілька днів. Я використовувала запашний перець, чилі, орегано, розмарин, часник. Дуже смачно із салатиком!

Сирний сир також можна просто змішати зі свіжими травами (петрушкою, кропом базиліком і т. д.), з горішками та іншим і використовувати як намазку на хліб або сухарики. Або зробити десертик.

Пробуйте! Смачного!

admin

Сейчас читают: