Як смачніше приготувати пельмені

Пельмені – найкраща паличка-виручалочка на випадок, якщо немає часу на готування, а потрібно швидко та ситно перекусити чи несподівано прийшли гості. Хтось воліє ліпити їх самостійно, дотримуючись особливого ритуалу, а хтось купує в магазині. Кілька секретів та ідей незвичайного приготування пельменів дозволять вам поглянути на цю просту та нехитру страву по-новому.
Вам знадобиться
молоко;
коріандр;
чорний перець;
бульйонні кубики;
цибуля;
лавровий лист;
зелень;
сметана;
сир.
1
Зазвичай пельмені ліплять у великій кількості і заморожують про запас, а частину варять відразу. Заберіть їх у морозильну камеру хоча б на деякий час – так м’ясо буде більш соковитим. Для цих цілей при вимішуванні фаршу додайте трохи води або молока.

2
Традиційно пельмені варять у підсоленій воді, але якщо покласти в неї зерна коріандру та чорний перець, смак буде набагато кращим. Крім того, можна воду не солити, а додавати бульйонні кубики, які вже містять сіль та набір спецій.

3
Приготуйте бульйон із залишків м’яса, яке використовувалося для пельменного фаршу, додайте головку цибулі, чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак і зваріть у ньому пельмені. Можна подати їх до столу із бульйоном або без нього.

4
Пельмені вийдуть дуже ніжними, якщо у воду, в якій вони варяться, влити трохи молока чи вершків. При подачі посипте їх дрібно нарубаною зеленню петрушки.

5
Будь-який овочевий суп можна зробити більш ситним, якщо додати невелику кількість пельменів наприкінці варіння.

6
Пельмені добре поєднуються з грибами. Зваріть м’ясний або курячий бульйон, засипте пельмені, додайте обсмажені з цибулею гриби, приправте спеціями на свій смак і доведіть до готовності.

7
Можна також використовувати й інший рецепт: відваріть гриби, викладіть їх у керамічні горщики, залийте бульйоном, додайте цибулю, що пасирує, пельмені і поставте в духовку на 30-40 хвилин. Подавайте із зеленню.

8
Відварені пельмені можна обсмажити на вершковому або рослинному маслі, але ця страва вийде жирнішою і менш корисною. Краще приготуйте їх у духовці: викладіть пельмені у форму, залийте сметаною, посипте сиром та запікайте до утворення золотистої скоринки.

9
Непоганий варіант – пароварці: тісто та м’ясо добре проваряться, а сік не витікає. Але не забудьте змастити чашу вершковим або олією, щоб пельмені не прилипли до дна.

admin

Сейчас читают: