Як лікувати кашель редькою

Таблетки, суспензії, уколи… Одне лікують, а інше, за твердженням народної поголоски, калічать. І ще невідомо, з яким знаком (плюс чи мінус) згодом фігуруватиме в людській історії винахід антибіотиків. Сьогодні народні засоби, як і раніше, лідирують у лікуванні деяких захворювань.

Так дешевизна, дієвість, відсутність «побочок», універсальність (підходить і дітям, і дорослим) та безпеку зробили сироп із редьки ліками від кашлю номер один у багатьох сім’ях.
У рейтингу коштів від застуди провідні позиції, як і раніше, належать різним народним лікам. Серед них, у свою чергу, на топових позиціях знаходяться мед, малинове варення та редька. Чорна редька відмінно зарекомендувала себе у боротьбі з ГРЗ/ГРВІ і, зокрема, з таким проявом, як кашель.
Звичайно, у чистому вигляді (почистив-построгав-посолив-з’їв) користі від коренеплоду буде небагато. Бабусі, які з давніх-давен користують онуків народними засобами від застуди, рекомендують підходити до питання інакше.

Отже, вам знадобиться:

– Редька велика чорна (!) – Одна штука;
– склянка;
– Вода;
– цукор чи мед.

Порядок дій до простого примітивного. Спочатку зрізаєте з коренеплоду верхівку та відкладаєте її убік. Потім гострим ножем або овочечисткою виймаєте серцевину редьки (згадайте навички фарширування картоплі чи яблук). Серцевину коренеплоду можете тут же з’їсти або пустити на салат.

Далі вам доведеться відновити в пам’яті навичку вигонки цибульного пір’я на підвіконні. Зараз вам потрібно посадити випотрошену редьку в склянку з водою так, щоб рідина покривала нижню кореневу частину плода.

Тепер всипте в порожнину редьки пару ложок цукру (альтернатива – влити 2 ложечки меду), накрийте зрізаною верхівкою-«кришечкою» і залиште цю споруду на кілька годин при кімнатній температурі.

Через деякий час відкрийте кришечку і – о, диво! – усередині редьки виявиться кілька ложечок солодкого сиропу з дивовижними протикашльовими та бактерицидними властивостями. Приймайте по ложці сиропу двічі-тричі на день, і навіть найшкідливіший кашель дуже швидко викине білий прапор, не в силах протистояти мощі народної медицини. Причому засіб допоможе впоратися навіть із найболючішим з усіх видів кашлю – ранковим кашлем затятого курця.

До речі, досвідчені люди кажуть, що сироп з редьки є чудовим засобом проти нежитю. Кілька крапель у кожну ніздрю з вечора – і вранці соплів як і не було ніколи.

admin

Сейчас читают: