10 дивовижних продуктів для боротьби з діабетом

Діагноз діабету – це момент, що змінює життя. Вас засипають питаннями про ваше здоров’я у довгостроковому прогнозі. Також повсякденною справою стають постійні вимірювання глюкометром рівня цукру. Дотримання діабетичної дієти є одним із важливих кроків у зміні здоров’я на краще.

Неправильне харчування може бути провідним фактором розвитку діабету, а правильне харчування може допомогти впоратися з ним. Тож давайте поглянемо на 10 корисних продуктів, які можуть допомогти впоратися з діабетом.

Морква – смачний і природно солодкий овоч. У ній багато бета-каротину, який може допомогти запобігти раку та хворобам серця. Вибирайте моркву помаранчевого або жовтого кольору, а потім запікайте її в духовці для солодкого та здорового гарніру.

У чаї багато антиоксидантів, які називаються катехінами. В даний час вони вивчаються на предмет їх ефективності в профілактиці хронічних захворювань, включаючи рак і серцево-судинні захворювання. Кожен вид чаю (білий, зелений або чорний) по-різному корисний для здоров’я, тому час від часу міняйте його.

Шпинат – добре відома здорова їжа. У ньому багато вітамінів, таких як В2, В6, фолієва кислота, мідь, магній, калій і цинк. Минулі дослідження показали, що шпинат може зменшити рак, катаракту та серцеві захворювання. У ньому багато бета-каротину і клітковини.

У вівсянці багато крохмалю, але всі волокна роблять її дуже корисним варіантом. Шукайте вівсяну кашу з меншою кількістю обробленої їжі, для приготування якої потрібно більше часу, для кращого вмісту клітковини. Розчинна клітковина може допомогти знизити рівень холестерину, покращити артеріальний тиск, стабілізувати рівень глюкози та надовго зберегти відчуття ситості.

Горіхи – відмінний варіант перекусу для людей, які страждають на діабет. Вони мають чудовий хруст, насичений смак і багато білка і клітковини. Незважаючи на те, що в них багато калорій завдяки вмісту жиру, жири є корисними для здоров’я.

Грейпфрут. Він багатий антиоксидантами, особливо в рубіново-червоному сорті. У короткому дослідженні люди, що їли один червоний грейпфрут на день, знизили рівень шкідливого холестерину на 20 відсотків і тригліцеридів на 17 відсотків.

Броколі. Відмовтеся від картопляного гарніру і замість нього налягайте на брокколі. У ньому багато вітаміну C і клітковини. Відомо, що вітамін C сприяє загоєнню ран. Брокколі також багата бета-каротином, який є антиоксидантом, який виробляє вітамін А. Цей вітамін допомагає зберегти здорові очі, зуби, кістки та шкіру.

Спаржа – чудовий вибір як гарнір до м’яса. Це овоч, багатий клітковиною. У ньому мало вуглеводів і багато фолієвої кислоти, вітаміну C і глутатіону. Глутатіон – це антиоксидант, який може допомогти зміцнити імунну систему та зміцнити здоров’я легенів.

Йогурт – чудовий варіант з низьким вмістом вуглеводів та десертів для діабетиків. Шукайте традиційний густий Грецький йогурт з найнижчим вмістом цукру. Додайте альтернативи цукру та фрукти, щоб зробити чудове частування. Ви також можете приготувати йогуртові соуси, щоб додати їх у свій раціон.

Помідори багаті лікопіном, антиоксидантом, який допомагає нейтралізувати вільні радикали в організмі. Також він що надає помідорам яскраво-червоний колір. Щоб засвоїти переваги, їжте варені та оброблені помідори, такі як соуси, Чилі та сік. Свіжі сирі помідори також є чудовим варіантом через вміст клітковини та вітаміну С.

admin

Сейчас читают: