Як зробити джем малиновий

Домашнє варення, повидло та мармелад – смачний та корисний супровід до вечірнього чаю. Якщо ви вирішили почати займатися домашніми заготовками, приготуйте щось нескладне, але апетитне – наприклад, малиновий джем.
Вам знадобиться
Малиновий джем:
1 кг малини;
3 склянки цукру;
1 склянка води.
Полунично-малиновий джем:
0,5 кг полуниці;
0,5 кг малини;
3 склянки цукру.
Яблучно-малиновий джем:
0,5 кг малини;
0,5 кг кислих яблук;
3 склянки цукру;
2 склянки води.
1
Перед приготуванням джему займіться ягодами. Стиглу малину переберіть. Якщо вам потрапили червиві ягоди, перед обробкою їх можна замочити у підсоленій воді (2 чайні ложки солі на 1 літр води). Усі сторонні включення негайно спливуть. Видаліть їх, а ягоди промийте проточною водою.

2
Найпростіший варіант – малиновий джем непротертий. Малина не має яскраво виражених желюючих властивостей, тому джем з неї не буде надто драглистим. Однак багатьом подобається саме такий продукт. Викладіть ягоди в каструлю, залийте їх водою, додайте|добавляйте| півсклянки цукру і поставте каструлю на сильний вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння та варіть 5-10 хвилин. Висипте в каструлю цукор, що залишився, і продовжуйте варіння ще 20 хвилин. Щоб перевірити готовність джему, візьміть трохи продукту чистою чайною ложкою і капніть на холодне сухе блюдце. Крапля готового джему не повинна розтікатися.

3
Спробуйте приготувати дуже смачний та ароматний джем із суміші малини та полуниці. Переберіть ягоди, полуницю ретельно промийте у проточній воді та видаліть чашолистки. Викладіть малину та полуницю в каструлю, засипте склянкою цукру та поставте на плиту. Помішуючи дерев’яною лопаткою, варіть суміш близько 15 хвилин, після чого додайте цукор, що залишився. Доварюйте джем ще 15 хвилин, після чого проведіть пробу на краплю.

4
Якщо вам подобаються щільніші драглисті джеми, додайте до солодкої малини кислі фрукти – наприклад, яблука. Очистіть їх від шкірки та насіння, наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх у каструлю, залийте водою і додайте склянку цукру. Помішуючи, варіть яблука, доки вони не почнуть розварюватися.

5
Переберіть малину, за необхідності промийте її і перетріть через сито, щоб кісточки залишилися на ґратах. Масу, що вийшла, викладіть до яблук, засипте двома склянками цукру, перемішайте і варіть ще 30 хвилин. Готовий джем перемішайте до однорідності, охолодіть і розлийте в попередньо простерилізовані банки.

admin

Сейчас читают: