Як приготувати морську капусту по-корейськи

Морська капуста – це звичайна бура водорість, росте вона в основному в північних морях і на узбережжі Тихого океану. Ламінарія цукрова – саме так вона правильно називається – містить неймовірну кількість мікроелементів та вітамінів. Морську капусту використовують у супах, тушкують з овочами та м’ясом, їдять у сухому вигляді. Спробуйте салат з морської капусти по-корейськи – смачна, легка і проста в приготуванні страва.
Вам знадобиться
суха морська капуста 200 г;
морква 2 шт.;
перець солодкий 1 шт.;
перець чилі 1 шт;
цибуля 1 шт;
часник 2 зубчики;
кунжутне насіння 1 чайна ложка;
соєвий соус 3 столові ложки;
олія 0,5 склянки;
оцет столовий 5% 1 столова ложка;
лимонна кислота 0,5 чайної ложки.

1
Ретельно промийте листи сушеної капусти і замочіть у воді кімнатної температури на одну годину. Після того, як капуста набухне, промийте її кілька разів. Опустіть її в киплячу воду, додайте|добавляйте| лимонну кислоту. Варіть 20-30 хвилин, доки вона не стане м’якою. Запах при цьому буде не найприємніший, не лякайтеся, у готовому вигляді капуста пахне набагато смачніше. Якщо після півгодини капуста залишається твердою, збільшіть час варіння до години. Таке може бути, якщо листи морської капусти надто товсті. Ламінарія готова тоді, коли її можна легко прожувати.

2
Приготуйте овочі, доки капуста вариться. Почистіть моркву, цибулю та часник. Солодкий перець наріжте соломкою. Моркву натріть на спецій тертці для корейських салатів. Якщо такої немає, то можна використовувати звичайну терку або наріжте моркву ножем тонкою соломкою. Цибулю наріжте півкільцями, часник подрібніть.

3
Злийте воду з каструлі з капустою, промийте капусту прохолодною кип’яченою водою і дайте їй охолонути, а потім наріжте довгою соломкою.

4
Розжарити олію на сковороді і покладіть туди гострий перець. Обсмажте його протягом кількох секунд і заберіть шумівкою. Потім швидко обсмажте кунжут і приберіть зі сковороди на окрему тарілку.

5
Викладіть на сковороду цибулю, обсмажте близько двох хвилин, потім викладіть моркву. Обсмажуйте протягом двох-трьох хвилин при постійному помішуванні. Слідкуйте, щоб овочі не набули коричневого кольору.

6
Висипте солодкий перець і морську капусту на сковороду і тушкуйте разом кілька хвилин на середньому вогні до готовності. Викладіть капусту з овочами в глибоку тарілку, додайте подрібнений часник, оцет та соєвий соус. Накрийте кришкою або рушником і дайте охолонути. За годину морську капусту по-корейськи можна куштувати. Зверніть увагу, що у холодильнику його можна зберігати протягом кількох днів.

admin

Сейчас читают: