Як зробити сухарі

Сухарі можна приготувати як із свіжого, так і трохи зачерствілого білого хліба. Наріжте булку хліба на шматки однакової товщини. Потім розріжте кожен шматок на дві прямокутні половинки або квадратні четвертинки і покладіть хліб на деко. Поставте лист у розігріту до 120 градусів духовку.

Якщо вам подобаються сухарі з скоринкою, але м’які всередині, тримайте їх у духовці приблизно 15 хвилин, потім витягніть лист, переверніть сухарі на інший бік і сушіть їх ще 10-15 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу повністю висушеним сухарям, сушіть їх протягом 30 хвилин на одній стороні і 20 хвилин на іншій.

До речі з добре висушених білих сухарів виходять відмінні панірувальні сухарі. Отримати сухарну крихту просто: сухарі можна потовкти ступкою, потерти на тертці, помолоти в м’ясорубці або подрібнити в блендері.

2

Щоб сухарі в духовці не підгоріли, намагайтеся підтримувати постійну температуру від 100 до 120 градусів. Звичайно, сушіння сухарів буде протікати набагато швидше, якщо температура буде вищою. Але в цьому випадку уважно стежте за сухарями, інакше вони підгорять за лічені хвилини. Все ж таки набагато зручніше сушити сухарі при невисокій температурі: навіть якщо ви забудете вчасно їх перевернути, на такій температурі вони навряд чи швидко підгорять.
Також можна сушити сухарі у мікрохвильовій печі. Для цього встановіть режим високої потужності та поставте сухарі у мікрохвильову піч на пару-трійку хвилин. Потім дістаньте сухарі, переверніть їх і знову відправте в мікрохвильову піч на пару хвилин. Якщо після цього сухарі не приготуються, знову переверніть їх і помістіть в мікрохвильову піч ще на 2-3 хвилини.

3

Приготування сухарів із чорного хліба практично аналогічне приготуванню сухарів із білого хліба. Різниця лише в часі приготування: зазвичай чорний хліб вологіший, ніж білий, тому йому потрібно більше часу на випаровування вологи. Загалом повністю висушити чорний хліб у духовці за температури 100-120 градусів можна протягом 1 години (по 30 хвилин з кожного боку). Якщо чорний хліб дуже вологий, при його сушінні тримайте дверцята духовки трохи прочиненими, щоб волога швидше випаровувалась.

4

У домашніх умовах можна приготувати дуже смачні сухарики зі смаком курки, помідорів, часнику, кропу та ін. Для цього наріжте хліб (бажано житнього) невеликими брусочками. Приготуйте будь-яку з наведених нижче заправок.
Заправка зі смаком курки: розведіть у 0,5 літрах окропу бульйонний кубик.
Помідорна заправка: змішайте томатну пасту із сіллю та перцем.

Часникова заправка: обсмажте в кількох ложках оливкової олії, пропущений через прес часник.

Заправка зі смаком кропу: дрібно поріжте кріп, змішайте його з оливковою олією.

Помідорну заправку намазуйте на сухарики ножем, а заправки зі смаком часнику, кропу чи курки рівномірно розбризкуйте поверхнею сухариків (можна використовувати розпилювач/диспенсер).
Після нанесення заправки посушіть сухарики в духовці або мікрохвильовій печі.

admin

Сейчас читают: