Як згорнути лаваш

Рулети з вірменського лаваша набирають все більшої популярності. І це не дивно, адже легка страва стане чудовою закускою для несподіваних гостей, смачним сніданком для всієї родини або красивим доповненням до будь-якого застілля. До того ж, на сьогоднішній день відома величезна кількість рецептів приготування рулету з лаваша, а ваша фантазія дозволить щоразу привносити до страви щось нове.
Вам знадобиться
лаваш – 3 шт;
майонез – 500 г;
петрушка – великий пучок;
гриби (будь-які) – 700 г;
сир – 350 г;
масло вершкове (для обсмажування).

1
Візьміть перший аркуш лаваша. Розкладіть його на столі і рясно змастіть майонезом. Вимийте зелень петрушки і дрібно-дрібно порубайте її. Потім рівномірно розподіліть по майонезу та накрийте другим листом лаваша.

2
Вимийте гриби. Дрібно їх наріжте та обсмажте на вершковому маслі до золотистої скоринки. Не забудьте посолити до смаку. Змастіть майонезом другий аркуш лаваша і викладіть на нього обсмажені гриби.

3
Накрийте зверху третім листом лаваша, так само рясно промажте майонезом. Сир потріть на великій тертці. Викладіть на майонез.

4
Поверніть рулет. Для цього обережно візьміться за один із країв лаваша і починайте потихеньку скручувати його. Слідкуйте за тим, щоб начинка не вивалювалася. При цьому, якщо ви згорнете рулет не надто щільно, не зможете потім його красиво нарізати. Готовий рулет обмотайте поліетиленовою харчовою плівкою. Надайте його рівну циліндричну форму і помістіть у холодильник не менше ніж на 1 годину. Під час подачі до столу наріжте на порційні шматочки і прикрасьте зеленню петрушки.

Зверніть увагу
Викладайте олію для обсмажування грибів лише на суху сковороду. Інакше ризикуєте отримати опік від бризок гарячої олії.

Якщо дозволяє час, дозвольте рулету постояти у холодильнику всю ніч. Тоді лаваш настоїться і просочиться, стане м’яким і напрочуд ніжним.

Корисні поради
Для приготування рулету використовуйте свіжий лаваш, т.к. вже наступного дня він рватиметься і ламатиметься. Це може спричинити певні труднощі при згортанні. Також, щоб згорнути лаваш було легше, залиште його трохи полежати з начинкою. Від майонезу тісто трохи розм’якне і не порветься, коли скручуватимете його в трубочку. Для різноманітності спробуйте не охолоджувати в холодильнику, а запекти страву в духовці. Вийде зовсім нова, але при цьому не менш смачна страва.

admin

Сейчас читают: