Чи можна не соціалізованій дитині відвідувати садок?

Багато батьків негативно сприймають ймовірність відвідування дитячого садка їхньою дитиною. Вони самостійно займаються вихованням або перекладають ряд обов’язків на няню або родичів. Але коли приходить момент все ж використовуватися послугами дитсадка — батьки стикаються з проблемою відсутності соціалізації у їх чада. Всякий раз, коли дитина виявляється в новому суспільстві і чужому середовищі — перебуває у стресовому стані, супроводжуючи обурення істериками і примхами. Але привчити дитину до саду все ще можна.

Як дитячий сад допоможе з соціалізацією?

В такому закладі дитина постійно контактує з однолітками зі своєї групи і іншими дітьми різних вікових категорій. Завдяки цьому він може цікавитися, спілкуватися і знаходити друзів. Спільні ігри — кращий спосіб соціалізувати малюка, не обтяжуючи його чредой стресових ситуацій. Як підсумок він:

  • почне проявляти себе активніше в соціумі;
  • стане більш говірким;
  • знайде упевненість в собі;
  • почне краще розмовляти і мислити;
  • отримає свій авторитет в суспільстві друзів;
  • почне легше ставитися до розлуки з батьками;
  • зможе бути хорошим другом для когось;
  • полюбить ходити в дитячий сад;
  • почне захоплюватися чимось новим.

Наявність друзів дає можливість дитині активніше розвиватися без шкоди для себе самого. Науково доведено, що діти охочіше відвідують такі заклади як приватний дитсадок під Івано-Франківськом, школу або гуртки, якщо в колективі у нього є приятелі. Тому такий варіант для НЕ соціалізованої дитини вважається оптимальним. Відвідуючи дитячий садок, він сам того не маючи на увазі буде прогресувати незабаром і зовсім забувши про таку проблему.

Як допомогти дитині?

Головне, на що потрібно звернути увагу, це на мікроклімат, який панує в суспільстві дитячого садка. Тільки у приємній та невимушеній атмосфері дитина буде проявляти інтерес і почне робити кроки в бік адаптації в соціумі. Коли за дітьми немає належного нагляду і вихователь не є для них авторитетом — потрапити під поганий вплив набагато легше.

Тому психологи рекомендують підходити до вибору дитячого садка відповідально, неодмінно цікавлячись думкою малюка. Не вибирайте поодинці — займіться процесом разом. Дитина повинна мати уявлення про те, де буде проводити час і вчитися, щоб психологічно налаштуватися на раптові зміни. Найкраще провести один день разом з малюком, вивчаючи режим дня установи, специфіку роботи та інші важливі нюанси. Таким чином ви і ваше чадо будете більш явно розуміти, чи підходить даний варіант конкретно вашій родині або краще подивитися щось ще.

admin

Сейчас читают: